Ja tocava que arribés la pluja a l'Ebre i a Ponent

Actualitzat

Imatges de @Cutxamande

Aquest és el Barranc dels Clots, que porta aigua cap al riu Sénia i Ulldecona.

Aquest ha estat un últim dia de primavera generós amb les Terres de l'Ebre, que estaven molt faltades de pluja. Les precipitacions s'han concentrat a tot el ponent de Catalunya, tot i que al llarg del dia els ruixats han descarregat a gairebé a tot el país.

Així plovia aquesta tarda al parc natural dels Ports. La bona notícia és que al matí hi plovia de la mateixa manera: a la tarda s'hi havien acumulat 81 litres per metre quadrat.

A la Terra Alta, a Gandesa, els ruixats també han estat abundants: fins a les vuit del vespre hi han caigut 62 litres per metre quadrat.

També cap a l'Alt Pirineu i l'Aran les pluges han estat generoses: el paisatge reverdit del Pallars Sobirà, amb 40 litres per metre quadrat a Espot; al Pont de Suert, a l'Alta Ribagorça, s'ha arribat fins als 50 litres per metre quadrat, i al Lac Redon, a l'Aran, 61.

Tot i que l'estiu ja ha arribat, encara hi ha tot d'estanys al Pirineu ben glaçats, com els de Comalesbienes, a 2.600 metres d'altura. Les temperatures d'aquest inici d'estiu seran normals per l'època uns quants dies, i els ruixats no acabaran de desaparèixer.

La línia de tempestes que s'ha mantingut bona part del dia a ponent es veia d'aquesta manera des de l'aire en l'aproximació per avió a l'aeroport de Barcelona.

 

ARXIVAT A:
Meteorologia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut