Inundacions sobtades al sud de Grècia

Alberto AlcántaraActualitzat

Un episodi de pluja torrencial ha provocat inundacions sobtades a diversos punts del sud de Grècia, com ara Atenes, aquesta setmana. Els bombers van rebre centenars de trucades només a la capital, i van haver de rescatar persones atrapades en parts baixes inundades. Una persona ha mort a l'illa d'Eubea.

 


Les inundacions van obligar a tancar escoles i diversos serveis públics. Es va aconsellar el teletreball per al sector privat. Diverses carreteres van quedar tallades, i desenes de vehicles hi van quedar encallats. Moltes parts d'Atenes també van experimentar talls elèctrics.

 

La pluja també va afectar l'illa de Corfú, Tessalònica o l'illa d'Eubea, un indret castigat pels incendis forestals de l'estiu passat. En aquesta illa, una persona ha mort arrossegada per les aigües, segons informen els mitjans locals. Almenys tres zones afectades pels incendis, que han quedat en una situació molt vulnerable a les inundacions, van haver de ser evacuades.

A Tessalònica, els mitjans locals van informar de més de 250 mm de pluja en poques hores. La pertorbació responsable d'aquestes pluges va rebre el nom de Ballos, i aquest dissabte encara deixarà alguns ruixats, tot i que va en retirada.

 

Les inundacions sobtades del 2017 a Grècia van causar la mort de 25 persones i van deixar centenars de persones sense llar.

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut