Inundacions i pluges torrencials a la zona equatorial d'Àfrica

Actualitzat

Les intenses pluges que afecten la zona central d'Àfrica estan deixant conseqüències catastròfiques a la República Centreafricana, el Camerun i Kènia.

Al Camerun, almenys 37 persones han mort per una esllavissada a conseqüència de les intenses pluges que han caigut a l'oest del país. El despreniment va passar dimarts al vespre a la localitat de Bafoussam i el fang va afectar unes deu famílies. Bafoussam està situada en una de les zones més plujoses del país i s'hi registren despreniments amb regularitat. En els darrers tres mesos hi han perdut la vida deu persones

 

A Kènia, centenars de persones abandonen les seves cases i travessen la frontera d'Etiòpia fugint de les inundacions després de les pluges torrencials dels darrers dies. Unes inundacions qualificades de devastadores pels habitants. Han cobert cases i han mort el bestiar. Contundent afirmació de Mohamed Aidin, veí de Moyale.

La pluja va ser massa forta i totes les vaques han mort. La gent han abandonat les seves cases i han passat a Etiòpia. Ara, la ciutat està deserta, fins i tot la canalla de l'escola se n'han anat tots.

Però la situació més greu es viu a la República Centreafricana. La lluita que ja lliurava el país contra la crisi humanitària ara s'agreuja per les inundacions. Deu dies de pluges torrencials han submergit el territori sota l'aigua i han creat una nova emergència en un dels països més pobres del món.

El riu més gran del país, l'Ubangi, es va desbordar i ha deixat desenes de miler de persones sense llar, en el que es consideren les pitjors inundacions des de fa dècades. L'Ubangi es desborda cada dècada i aquest és el pitjor episodi des de l'any 1999. El govern encara no ha donat cap xifra de víctimes, però la Creu Roja ha afirmat que almenys 28.000 persones s'han quedat sense llar. Un país cobert d'aigua, encallat en una guerra civil i amb una crisi humanitària de primera magnitud.

ARXIVAT A:
MeteorologiaCrisi climàtica
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut