Imatges satèl·lit de l'illa Saint Vincent abans i després de l'erupció

Néstor GómezActualitzat

La gran erupció que hi va haver divendres a la petita illa de Saint Vicent, a l'est del Carib, va cobrir de cendra la població de Richmond i la rodalia.

En aquestes imatges de satèl·lit capturades dimarts per l'empresa Maxar Techonologies, s'observa com ha quedat tot cobert de cendra després de l'erupció. Les imatges mostren el pas del verd de vida al gris d'ofec de la vegetació i animals. El volcà la Soufrière va entrar en erupció divendres després de dècades d'inactivitat i va aixecar un núvol cendra de fins a 17 km d'altura, punxant la tropopausa. La pluja de cendra va acumular en algunes parts de l'illa fins a 20 cm de gruix. Ha destruït collites, ha contaminat aigua, ha mort animals i ha fet del tot impracticable la circulació per algunes carreteres.

Afortunadament, no hi ha constància de morts ni de ferits. Les autoritats ja han advertit que l'activitat volcànica podria durant mesos i caldrà estar atents a l'evolució. El volcà no registrava una gran erupció des del 1979, però la més violenta es va registrar el 1902 i va provocar la mort de més de 1.000 persones.

ARXIVAT A:
Meteorologia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut