Hanoi, capital del Vietnam, a les fosques per la gran demanda d'aire condicionat

Davant la calor rècord que viu el sud-est asiàtic, la ciutat de Hanoi, davant un recurs limitat com és l'electricitat, prioritza les persones i sacrifica els carrers i els parcs.

Hanoi a les fosques

Hanoi, amb una població de vuit milions d'habitants, entra en la foscor a les 23 hores tocades apagant dos terços de l'enllumenat dels parcs i carrers de la ciutat, una decisió que serveix per donar resposta a l'augment demanda d'electricitat per l'ús d'aires condicionats. S'està aplicant un pla d'estalvi d'energia que encén l'enllumenat públic mitja hora més tard del que és habitual i l'apaga mitja hora abans.

Els mesos d'abril i maig han estat molt càlids, amb una intensa onada de calor a principis d'abril i una altra durant aquests últims dies. A principis de maig, el Vietnam ha registrat la temperatura més alta de la seva història en arribar als 44,1 ºC.

Hanoi a les fosques

La gran demanda d'electricitat, per l'ús d'aires condicionats i ventiladors, ha tensionat el sistema elèctric nacional, com assegura l'empresa estatal EVN. A més, la severa sequera que viu el nord del país no hi ajuda gens, perquè les preses hidroelèctriques es troben molt per sota dels nivells normals. Escasseja l'aigua i escasseja l'electricitat, una mala combinació.

Le Trung Kien, subdirector de l'empresa d'enllumenat públic de Hanoi (HAPULICO), ha afirmat que aquestes retallades poden durar fins a l'agost, sempre garantint la il·luminació suficient per al trànsit, la seguretat i l'ordre.

ARXIVAT A:
SequeraMeteorologia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut