Greus inundacions a diverses províncies del sud de la Xina

Alberto AlcántaraActualitzat

Més d'una vintena de províncies de la Xina estan patint els efectes de les pluges torrencials d'aquesta temporada d'estiu. Les inundacions afecten zones urbanes molt poblades, però també moltes zones rurals.
 


Un dels aiguats més destacats va caure aquest dissabte a la ciutat de Yichang, a Hubei. En només tres hores van caure 140 mm, un rècord de pluja per a la ciutat en els últims vint anys. Podeu veure com es van haver de rescatar persones de la pujada de les aigües a Yichang, i també a la ciutat de Yidu, al vídeo de la part superior de la notícia.

Les dades i les imatges corresponen a la versió oficial, però la situació en realitat pot ser més complexa: diversos testimonis crítics a les xarxes socials vinculen les inundacions a Yichang a l'obertura de comportes de la presa de les Tres Gorges, situada a la vall del riu Iangtsé.


El més greu és que hi ha dubtes sobre l'estat de l'estructura de la presa. Es tem que no pugui aguantar l'aigua que encara està per caure i que això pugui provocar una catàstrofe encara pitjor.


Una altra ciutat important on la situació és crítica és Chongqing, la més poblada de la Xina, situada a la província de Sichuan i a uns 400 quilòmetres de la presa de les Tres Gorges. A principis de setmana, el nivell del riu Iang-Tsé va pujar 5 metres per damunt del nivell d'inundació, el punt més alt mai registrat per l'estació local de control hidrològic.

 

La televisió estatal CCTV va informar també d'un registre de 264 mm de pluja que van caure entre dimecres i divendres a Nanning, la capital de Guangxi. A la província de Jiangxi, 42.000 persones han estat evacuades des que van començar les inundacions, a principis de setmana.

 


Es preveu que els aiguats continuïn a àmplies zones de la Xina fins a finals de mes. L'agència nacional de control d'inundacions avisa del risc d'esllavissades de terra, inundacions i riuandes urbanes.

Es calcula que els aiguats ja han provocat pèrdues econòmiques directes de més de 3.000 milions d'euros i han afectat més de 850.000 hectàrees de terres agrícoles en un total de 26 províncies al llarg d'aquest any.
 

 

 

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut