L'activista ha sortit del tren nocturn que l'ha portada de Lisboa envoltada de policia i mitjans de comunicació (Reuters)
L'activista ha sortit del tren nocturn que l'ha portada de Lisboa envoltada de policia i mitjans de comunicació (Reuters)
Madrid

Greta Thunberg aixeca expectació a Madrid: "Volem acció real contra la crisi climàtica" 

Policies, agents de seguretat i desenes de periodistes i fotògrafs esperaven l'activista sueca a l'arribada del tren que la portava des de Lisboa

RedaccióActualitzat

L'activista climàtica Greta Thunberg ha arribat aquest matí a Madrid procedent de Lisboa per participar en la Marxa pel Clima, la manifestació mundial en defensa del planeta que es farà aquesta tarda a la capital espanyola.

 


Després de 10 hores de viatge en tren des de Lisboa, la jove sueca ha arribat carregada amb una fusta que podria ser una pancarta per exhibir a la marxa. A l'escala del tren nocturn Lusitània, a l'estació de Chamartín, l'esperaven un grup de policies i una munió de fotògrafs i periodistes.

La gran presència de mitjans a l'andana ha fet comentar irònicament a Greta Thunberg: "Crec que no m'ha vist ningú"

"He arribat bé a Madrid aquest matí. Crec que no m'ha vist ningú... De tota manera, és fantàstic ser a Espanya!"

 


Greta Thunberg ha deixat l'estació envoltada d'agents de seguretat i sense fer declaracions als mitjans que l'esperaven a l'andana.

 

 

Thunberg ha viatjat en tren des de Lisboa, ciutat on va arribar dimarts passat després de tres setmanes de travessia per l'Atlàntic en veler.

La jove activista encapçalarà aquest divendres a la tarda la Marxa pel Clima que travessarà Madrid des d'Atocha fins a Nuevos Ministerios, passant pel passeig del Prado i el passeig de la Castellana.

Quan Greta ha arribat als pavellons on es fa la COP25, desenes de joves l'han rebuda amb cants de "la gent té el poder":


La manifestació, que començarà a les sis de la tarda, està convocada per diverses plataformes ciutadanes de tot el món per exigir als polítics participants en la Cimera pel Clima mesures urgents en reducció d'emissions contaminants.

 

Thunberg: "El que volem és acció real contra la crisi climàtica"

Greta Thunberg ha comparegut aquest divendres a la tarda amb els Joves de Fridays for Future en una roda de premsa a La Casa Encendida,
al barri de Lavapiés de Madrid, prèvia a la marxa pel clima que encapçalarà al passeig de la Castellana.

Davant de 1.500 periodistes acreditats, la jove activista ha dit que espera que la cimera del clima de Madrid acabi amb concrecions.

"Espero sincerament que la COP25 conduirà a un acord concret i que això resultarà en un augment de la conscienciació en general. Els líders mundials han d'entendre la urgència del moment, perquè sembla que no en són conscients"

 

Greta Thunberg a la roda de premsa a La Casa Encendida

 

Més d'un any després de començar la seva crida per salvar el planeta, Thunberg es lamenta que "no hem aconseguit res":

"És evident que no hi ha cap victòria, perquè l'única cosa que volem veure és una acció real i no s'ha produït. Hem aconseguit moltes coses, però si ho considerem des d'un punt de vista realista, no hem aconseguit res"

Aquesta és la roda de premsa sencera de Thunberg i els seus companys a Madrid:

 

A la Marxa pel Clima, hi participaran representants de prop de 500 plataformes mundials en defensa del medi ambient com Fridays for Future, l'Aliança pel clima, l'Aliança per l'Emergència Climàtica i la Cimera dels Pobles.

 

Greta Thunberg ha participat en la Cimera Jove pel Clima, la primera d'aquestes característiques que s'ha fet a l'ONU, a la cimera COP24 sobre el canvi climàtic que es va fer a la localitat polonesa de Katowice o el Fòrum Econòmic Mundial, a la ciutat de Davos, als Alps suïssos. També s'ha reunit amb líders polítics com António Guterres o Barack Obama. I no li ha tremolat la veu per acusar els polítics de ser els responsables de la crisi climàtica.

La presència de l'adolescent sueca no sembla fer por a altres joves organitzadors de la marxa mundial que es farà aquesta tarda a Madrid. Pablo  Chamorro, portaveu de la Marxa pel Clima, no té por que Greta Thunberg tapi la gran mobilització social que ja fa temps que protesta per la situació del planeta:

"Greta suma, per descomptat. I estem encantants que vingui i que sigui aquí. Però la societat civil està organitzada, està molt mobilitzada i serem centenars de milers de persones exigint, davant l'emergència climàtica, solucions ja. I, a més, estem en un marc en què hi ha un objectiu polític molt clar que és la COP25 i que hi podem influir."

 

 

 

 

 

 

ARXIVAT A:
Greta ThunbergCrisi climàtica
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut