Grans nevades a Europa, i encara se n'esperen més

Sis dies més de neu a Europa, amb grans nevades als Alps i als Balcans

Néstor GómezActualitzat

Neu i més neu durant els propers dies a la meitat est dels Alps i als països dels Balcans gràcies a l'anticicló situat sobre l'Atlàntic a l'altura de França. Una situació de bloqueig de l'anticicló que fa dies que dura i que ha permès que arribés la neu amb gruixos espectaculars al sud d'Alemanya i Àustria i amb imatges insòlites de neu a les platges de Grècia.

A Àustria, tres persones han mort i quatre han desaparegut després de la intensa nevada del cap de setmana. Al nord del país, en els últims dies s'han acumulat 150 cm, i a les muntanyes de Salzburg, fins a 3 metres. Moltes carreteres han estat tallades a causa de la neu o d'arbres caiguts. Les primeres tasques a fer després de la nevada són obrir les vies de comunicació i netejar les teulades de neu.

Al sud de Baviera, les intenses nevades van obligar a tancar les escoles i els escolars ho van aprofitar per esquiar. En algunes zones es va acumular més de mig metre de neu, que va causar el caos en el trànsit. A Munic, durant el cap de setmana es van cancel·lar trens i vols.

Ahir va ser un dia molt especial a Grècia. La neu va arribar a la platja i la majoria d'escoles del país van tancar. El fred va ser de cru hivern al nord del país, i a la regió de Florina la temperatura va caure fins a -23 ºC.

Sis dies més de neu

Els vents procedents del mar del Nord seran els encarregats deixar grans gruixos de neus durant les properes jornades. De fet, el sud d'Alemanya espera una gran nevada durant aquesta propera nit, amb gruixos de 35 a 50 cm, segons el Servei Meteorològic Alemany (DWD), i en algunes zones aïllades es poden acumular fins a 90 cm.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut