Històrica nevada per l'efecte llac a l'estat de Nova York

S'ha declarat l'estat d'emergència a parts de l'oest de l'estat

Alberto AlcántaraActualitzat

Diverses zones de l'estat de Nova York estan vivint un episodi històric de neu, amb acumulacions que s'aproximen als dos metres en els casos extrems. Es tracta d'una nevada per efecte llac. Els mitjans locals reporten almenys tres morts relacionats amb l'episodi.

Nevada per efecte llac a Buffalo (Lindsay DeDario)


Nevada per efecte llac

Aquest episodi continuat de neu és una situació coneguda com nevades per efecte llac.

El nom ve de la influència que, en aquest cas, tenen els Grans Llacs nord-americans en els episodis de precipitació. Quan una massa d'aire fred passa per damunt de les aigües relativament càlides del llac, es produeix un efecte d'escalfament de l'aire i un fenomen de convecció, amb formació de grans nuvolades que descarreguen forts ruixats a les ribes de sotavent.
 

 

Rècords de neu a Buffalo

Això és el que està passant aquests dies amb el llac Erie i ciutats com Buffalo o la veïna Hamburg, des d'on arriben les imatges que acompanyen aquesta notícia. Les acumulacions arriben a 1,9 i 1,8 metres respectivament. El Servei Meteorològic Nacional ha reportat un rècord de precipitació en 24 hores a l'aeroport de Buffalo (uns 40 centímetres, més del doble que el rècord anterior del 2014).

 

 

També pot ser un rècord de l'estat de Nova York el gruix de 1,68 metres acumulats en 24 hores a l'estadi d'Orchard Park. Diumenge, la quantitat havia pujat a 1,9 metres.

 


La nevada ha provocat talls de llum que han afectat més de 6.000 abonats, talls de carretera i cancel·lacions de vols a l'aeroport internacional de Buffalo-Niàgara. També s'han cancel·lat totes les classes i han tancat les oficines.

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut