Caldera de biomassa de l'AMB

Fusta de les muntanyes del Baix Llobregat per escalfar equipaments públics

La gestió forestal redueix el risc i la propagació d'incendis i afavoreix l'activitat agrària i la indústria de la fusta.

La fusta de les muntanyes del Baix Llobregat servirà per escalfar equipaments públics de Pallejà, Corbera de Llobregat i Sant Boi de Llobregat, on l'AMB ha instal·lat calderes de biomassa. La mesura permet potenciar la gestió forestal de la comarca, impulsar les energies renovables en un procés d'economia circular i de reaprofitament de matèria primera de proximitat, i optimitzar els recursos públics.  

Les calderes proporcionaran calefacció a una escola, una comissaria local, un complex escolar i esportiu i altres edificis municipals. La inversió ha estat d'1,1 milions d'euros.

Estalvi econòmic i de CO2

L'AMB calcula que la caldera de Pallejà, situada a l'Escola Àngel Guimerà, consumirà unes 25 tones d'estella forestal i estalviarà 28,5 tones de CO2 anuals. També es preveu un estalvi anual de 6.800 euros.

A Corbera de Llobregat, la caldera s'ha construït a les instal·lacions de la policia municipal, l'edifici de promoció econòmica i l'Oficina d'Atenció a la Ciutadania. El consistori calcula un estalvi econòmic de 5.300 € anuals.

Caldera de biomassa de l'AMB (AMB)

Finalment, la xarxa de calor de Sant Boi de Llobregat donarà servei a la zona d'equipaments de la Parellada: escola, complex poliesportiu i vestidors del camp de futbol, amb una superfície de 7.800 m2. Aquesta nova instal·lació permetrà estalviar 100.000 m3 de gas natural l'any i reduirà 200 tones de CO2 anuals a l'atmosfera. Es preveu un estalvi de més de 50.000 euros anuals.  

L'AMB està construint dues noves calderes de biomassa més a Torrelles de Llobregat i Sant Climent de Llobregat, que entraran en funcionament durant el primer trimestre del 2022.  

Pla clima i energia 2030

Mesures com aquesta formen part de la promoció d'energies renovables a les instal·lacions públiques. En aquest sentit, el Pla clima i energia 2030 de l'AMB vol aconseguir que tots els ajuntaments metropolitans, de cara al 2030, facin servir només energies renovables per abastir-se per als seus equipaments públics i enllumenat. Actualment es treballa per reduir a la meitat els consums actuals d'energia dels edificis públics i per duplicar la capacitat de generació d'energia, amb la instal·lació de cobertes solars, fotolineres i pèrgoles fotovoltaiques, entre d'altres.

 

 

Anar al contingut