Furiosa erupció del volcà Popocatépetl i bòlid a Mèxic

RedaccióActualitzat

Aquestes dues últimes nits han portat dos esdeveniments significatius a Mèxic, tots dos gravats per càmeres web: l'erupció del volcà Popocatépetl i el pas d'un bòlid.

Erupció furiosa

El Popocatépetl va esclatar de manera furiosa per primera vegada poc després de les 10.30 de la nit de divendres, hora local, passades les 4.30 hores de la matinada a Catalunya.

L'explosió va il·luminar el cel nocturn amb un gran fogonada, seguida de núvols de fum i cendra i material incandescent, que va lliscar pel vessant del volcà.

Es va produir una segona explosió poc després de les 11 de la nit. Les columnes de fum van pujar fins a una alçada de 2 quilòmetres. El semàfor d'alerta volcànica està en fase 2 (nivell groc). Hi ha un radi de seguretat de 12 quilòmetres.

Les explosions es van gravar des d'una càmera situada a San Nicolás de Los Ranchos, on se celebrava un espectacle de llum artificial. Podeu veure en les imatges com van coincidir les flamarades del volcà amb els feixos de llum artificial.

Bòlid

Per altra banda, una altra càmera situada en un hotel va gravar el pas d'un bòlid per sobre de la badia d'Acapulco la matinada de dissabte.

La mateixa càmera que va gravar l'erupció volcànica també va enregistrar el pas del bòlid:

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut