Fred d'hivern i neu fora del Pirineu només un dia: divendres

La primavera avança però mira de reüll com l'hivern es queda enrere i té enyorança

Néstor GómezActualitzat

Fred i neu, aquests seran els ingredients que tindrem divendres. Una situació ben curiosa tractant-se de mitjans d'abril i després de la calorada de Setmana Santa, quan les màximes es van disparar fins als 26 ºC.

Neu granulada a Balenyà de març (Francesc Parramon)

S'acosta una glopada d'aire fred amb neu a cotes baixes

A la part superior et presentem una seqüència de mapes que mostra l'evolució de les precipitacions, en forma de pluja i de neu, i de l'arribada del fred a dues alçades a 850 hPa, que correspon a uns 1.500 metres, i a 500 hPa, que més o menys és a una altura de 5.500 metres.

 

Divendres arribarà un gran embossament d'aire fred que tombarà les temperatures i les durà cap a valors de febrer. A la Vall d'Aran no arribaran als 5 ºC, i al Pirineu es quedaran per sota del 10 ºC arreu. A tot l'interior rondaran els 10 ºC, a la costa els 14 i al pla de Lleida i a les Terres de l'Ebre rondaran els 16 ºC. Un fred que serà ben viu dissabte a primera hora del matí.

Neu a cotes baixes i fora del Pirineu. Divendres és el dia més insegur, amb creixement de gran nuvolades a partir de mig matí que donarà pas a ruixats i a calabruixades a la meitat nord de Catalunya. S'espera neu a 700 metres i localment per sota a la Catalunya Central. El Servei Meteorològic de Catalunya té activat l'avís per neu a les comarques del Berguedà, el Solsonès, el Moianès, el Bages i l'Anoia. La neu arribarà a darrera hora del dia a les muntanyes de Prades. Dissabte serà un dia assolellat, amb vent i fred.

ARXIVAT A:
Meteorologia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut