Destrosses que els aiguats han causat a Tafalla (EFE)
Destrosses que els aiguats han causat a Tafalla (EFE)
Tafalla

Un mort pels forts aiguats a Navarra, que han provocat grans destrosses

El govern foral demanarà la declaració de zona catastròfica a la zona de Tafalla i Olite

RedaccióActualitzat

El govern de Navarra demanarà la declaració de zona catastròfica a les ciutats més afectades pels aiguats, que han malmès infrastructures i edificis en punts com Tafalla i Olite.

Les fortes pluges han provocat greus inundacions i han causat una víctima mortal. Aquesta matinada els bombers han trobat el cos sense vida del conductor d'un cotxe que havia estat arrossegat pel corrent d'aigua a prop del municipi d'Ezporogi.

El desbordament dels rius Cidacos i Sansoain ha provocat inundacions a les localitats d'Olite, Pueyo i Tafalla. En aquesta última localitat els veïns han vist com les aigües cobrien molts carrers del municipi. També hi ha nombroses carreteres afectades, igual com la circulació de trens.

 

Carreteres destruïdes a la zona de Tafalla

 


El desbordament del riu Cidacos ha provocat que la seva altura, normalment de 0,11 metres, arribés al vespre de dilluns a 3,71 metres. L'aigua ha arrossegat cotxes i ha entrat a garatges i locals.

Romanen tallats els accessos nord i sud a Tafalla, així com la carretera nacional 121. El trànsit ferroviari ha quedat interromput. Bombers i Policia foral, així com Protecció Civil, Creu Roja i Dya han hagut d'intervenir i estan treballant a la zona.

 


La presidenta de Navarra, Uxue Barkos, i diversos membres del seu executiu tenen previst reunir-se aquest dimarts amb els alcaldes dels municipis afectats per recopilar informació i fer una primera valoració de la situació. 

Anar al contingut