Temperatura comparativa ahir i avui a les 14 h.
Temperatura comparativa ahir i avui a les 14 h.

Forta caiguda de les temperatures màximes

Actualitzat

Oblidem-nos totalment de les temperatures tan càlides de dilluns, valors que van superar els 20 ºC, avui cauran a tot el país.

Ahir va ser el dia més càlid del que ha transcoregut del 2015, amb temperatures màximes superiors als 20 ºC al Baix Camp, Baix Ebre, Tarragonès i Montsià. L'ambient primaveral d'ahir, amb gran suavitat tèrmica, convidava a anar pel carrer amb la jaqueta a la mà o a deixar-la directament a casa. Fins i tot, a les comarques del Pirineu el dia va ser agradable, amb màximes de 16 ºC a la Seu d'Urgell i al Pont de Suert.

Recull d'algunes màximes de dilluns:

  • · 23 ºC a l'Hospitalet de l'Infant, Baix Camp.
  • · 22 ºC a l'Ampolla, Baix Ebre.
  • · 22 ºC a Alcanar, Montsià.
  • · 21 ºC a Reus, Baix Camp.
  • · 21 ºC a Tarragona, Tarragonès.
  • · 19 ºC a Manresa, Bages.
  • · 18 ºC a Lleida, Segrià.

Arriba el fred

El pas d'un sistema frontal durant la primera part de la matinada ha obert les portes al fred. Les màximes baixaran a tot el país, si bé al Pirineu i a les comarques de Tarragona cauran entre cinc i deu graus respecte de les de dilluns. El fred d'hivern quedarà restringit al Pirineu, amb màximes ben curtes no superiors als 5 ºC. A la resta del país, la caiguda de les màximes portarà el mercuri a valors més normals per a aquestes dates, d'entre 10 i 15 ºC de màxima en la majoria dels casos.

 

Durant aquesta setmana, l'efecte del vent farà ballar les temperatures per sobre i per sota dels valors normals, sense extrems marcats. Al sector del Pirineu, sota els efectes de les nevades, sí que l'ambient serà més fred de l'habitual. De cara als primers dies de març, ambient força suau, amb una clara recuperació de les temperatures que ens acostarà, una mica més, cap a la primavera.

Anar al contingut