Fins a 70 morts després de l'onada de calor al Canadà

L'onada de calor que va afectar Canadà la setmana passada, ha deixat malauradament més de 70 morts, la majoria a la província del Quebec. Els avisos per altes temperatures van afectar el sud de Quebec, gran part d'Ontario, Nova Brunswick i Nova Escòcia.

Les autoritats sanitàries afirmen aquestes morts estan vinculades a les altes temperatures i la humitat de la setmana passada. La majoria dels afectats eren homes i dones grans. El director mèdic del Departament Regional de Salut Pública de Montreal va confirmar que la majoria tenien entre 65 i 85 anys i que vivien sols, sense aire acondicionat. Molts tenien malalties cròniques.

Durant aquests dies de l'onada de calor, es va batre el rècord de temperatura màxima en 147 anys de registres a Mont-real. El dia 2 de juliol van arribar fins als 36.6 graus.

 

En aquest mapa d'anomalia de temperatures del dia 5 de juliol, podem comprovar que a la zona sud del Quebec es van registrar temperatures gairebé 20 graus per sobre del que tocaria per l'època. Des de llavors, les temperatures han tornat a la normalitat.

 

L'any 2010, una altra onada de calor va matar al voltant de 100 persones a la zona de Mont-real.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut