Contundent canvi de temps cap al paraigua i la jaqueta

Adeu al bon temps dels últims dies: recuperarem peces de roba arraconades

Actualitzat

És ben curiós el temps d'aquesta setmana. Passarem d'una primera meitat de setmana amb ambient preestival a una recta final que ens durà cap a un ambient de principis de primavera amb fresca, fred i temps insegur, amb retorn de la neu al Pirineu.

10 graus més baixa

La temperatura diürna caurà dràsticament entre dijous i divendres, i sobretot dissabte. De fet, després dels 30 ºC de màxima de divendres passat a Benissanet, Vinebre i Alcarràs i dels 28 ºC dels darrers dies, les màximes de finals de setmana a tot estirar s'acostaran als 20 ºC. El dia amb les temperatures més curtes serà dissabte.

  • A Lleida passaran dels 27 ºC dels últims dies a un dissabte amb 20 ºC.
  • A Vielha, dels 24 ºC de dimarts a 10 ºC dissabte.
  • Girona saltarà dels 23 ºC de les últimes hores a una màxima de dissabte de 18 ºC.
  • Barcelona, Tarragona i Móra d'Ebre registraran unes màximes dissabte de 19 a 20 ºC a tot estirar.

Una caiguda de les temperatures que ens obligarà a agafar aquelles jaquetes que ja havíem desat o que havíem arraconat a l'espera del canvi d'armari. En cas d'haver fet el canvi d'armari, haureu de retornar a recuperar roba d'hivern.

Penseu que si avui volem tenir una temperatura de 0 ºC, cal pujar fins als 3.600 metres d'altura. En canvi, a darrera hora de divendres, la temperatura de 0 ºC només la trobarem a una cota de 1.700 metres. Mireu, en el vídeo, l'evolució dels mapes de temperatures a 850 hPa, uns 1.500 metres d'altura, i comprovareu l'arribada del fred. Un fred, que a 500 hPa, és més intens i implicarà una gran inestabilitat atmosfèrica.

Paraigua a la mà

El dia més plujós serà divendres, amb unes precipitacions que escombraran tot el país. En canvi, durant el cap de setmana s'esperen ruixats i algunes tempestes sobretot concentrades al Pirineu.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut