Fer una pizza amb la calor d'un riu de lava del volcà Pacaya, a Guatemala

Un forn natural tan curiós com perillós

Durant els últims mesos hem vist imatges curioses d'erupcions de volcans com l'Etna, a Sicília, o el Fagradalsfjall, a Islàndia. Però aquestes imatges ho superen.

Enfornar una pizza sobre roques volcàniques ardents vora un riu de lava del volcà Pacaya, el més actiu de Guatemala, i que ha mantingut en alerta el país les darreres setmanes.

 

El cuiner David Garcia, temerari o no, ha utilitzat un forn ben singular per fer les seves pizzes. Després de tastar la primera i veure'n el resultat, va decidir oferir-ne als turistes que s'han apropat al volcà. Felipe Aldana, turista, comenta:

El fet que hi hagi un cuiner de pizza al cos del volcà és impressionant i únic en el món

 

Les pizzes es fan en pocs minuts i cal controlar que no es cremin. David Garcia vigila l'estat del vent i els moviments de les roques per arribar i sortir de l'emplaçament on ha deixat la safata sense córrer perill. La temperatura del riu de lava ronda els 2.000 ºC.

 

El volcà Pacaya, situat al sud de la capital, Guatemala, va acabar la seva activitat volcànica divendres, després de tres mesos de potents explosions que van mantenir en alerta els poblats propers al volcà.

 

ARXIVAT A:
Meteorologia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut