Fauna sorprenent en els boscos de Sant Boi de Llobregat

Atura't, observa, escolta el teu entorn i quedaràs sorprès

Néstor GómezActualitzat

Saps quina és la fauna, flora o arbres que hi ha a tocar del nostre poble o ciutat, tot just quan deixem enrere els últims carrers del poble o ciutat? Una fauna inimaginable és al costat de casa nostra i aquí en teniu un gran exemple.

Una geneta a pocs metres d'una gran ciutat com és Sant Boi de Llobregat (Ivan Vega)

Ivan Vega, naturalista de la Rutlla del Centre d'Estudis Santboians, ha mostrat a ulls de tothom en el seu blogla fauna que hi ha en els boscos de Sant Boi de Llobregat. A banda dels ja coneguts senglars, dels quals podem trobar rastres amb molta facilitat, trobem una varietat d'animals sorprenent, com per exemple genetes i guineus.

Per capturar aquestes meravelloses imatges, l'Ivan i el seu fill van col·locar càmeres trampa durant vuit setmanes de la tardor passada, en emplaçaments estratègics de pas de fauna. En aquest vídeo veureu com ho han aconseguit i els resultats, que ja us avanço que us sorprendran del tot. Unes imatges de fauna en uns boscos on la pressió humana és molt gran i l'amenaça és constant i contínua, entre d'altres factors, per l'expansió dels plans urbanístics que els municipis del delta del Llobregat tenen pendents o en execució. Malgrat aquesta pressió, Ivan Vega afirma:

La vida en aquests boscos és molt rica i variada. ciudem els boscos, és la casa de molt animals que necessiten que es mantinguin intactes. Depèn només de nosaltres que tota aquesta fauna segueixi aquí, tan a prop de casa

Cuidem l'entorn i observa la natura

Ara que amb la situació de pandèmia hem sortit a la natura, si ets dels que caminen, corren o fan bicicleta de muntanya i comptes l'estona de muntanya per hores o quilòmetres, atura't. Et convido a observar la natura i escoltar-la. Seu sobre una pedra, un marge, i queda't completament quiet o quieta i en silenci: de ben segur que sentiràs algun animal o bestiola a prop... i més.

ARXIVAT A:
Meteorologia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut