Falta molta pluja a les Terres de l'Ebre

El Montsià té set i la pluja no arriba

Néstor GómezActualitzat

Les comarques de les Terres de l'Ebre encara tenen un gran dèficit de precipitació. Tot i que els embassaments del Pirineu estan plens i que el riu Ebre baixa carregat d'aigua, els boscos i els camps tenen set.

La sequera es manté ben viva a les Terres de l'Ebre, amb condicions de sequera extrema en una gran part de la Terra Alta i a les zones costaneres del Baix Ebre i Montsià des de fa 36 mesos, segons dades Meteocat.

A la part superior hi teniu el gràfic d'evolució de la precipitació acumulada durant l'any. La franja blava correspon a la pluja acumulada mitjana des que se'n tenen dades a Ulldecona; la línia blava, a la pluja del 2017, i la vermella, a la del 2018. Es veu com l'inici del 2017 va ser molt plujós, amb un episodi intens al gener, i després es va estancar durant la resta de l'any. El 2017 va ser un any molt eixut, amb registres més típics del clima sec d'Almeria que no pas del sud de Catalunya.

► Almeria, precipitació mitjana anual: 200 l/m²

Pluja recollida durant el 2017:

  • ♦ Alfacs: 176 l/m²
  • ♦ Alcanar: 212 l/m²
  • ♦ Amposta: 221 l/m²
  • ♦ Buda: 228 l/m²

Del 2018 destaca la nul·la presència de les pluges que han regat i saturat la resta del país. La pluja a Ulldecona està a la meitat de la que hauria hagut de caure per aquestes dates.

Anar al contingut