Fa fred, en farà més i persistirà fins a finals de mes

Néstor GómezActualitzat

Novembre trenca la dinàmica dels darrers mesos, en què cada mes sol tenir un comportament més càlid del que acostuma a ser normal. Els darrers mesos que han estat més freds de l'habitual van ser el maig passat i el febrer del 2018.

Ara per ara, el fred d'hivern és aquí hi ha vingut per quedar-se fins molt més enllà d'aquesta setmana. Avui serà el quart dia consecutiu en què enlloc del país toquem 20 ºC. En el cas del Raval de Barcelona, serà el setè dia consecutiu per sota dels 20 ºC. Fa fred i encara en farà més. Són dies de bufandes, abrics i guants.

Un pic de fred aquesta setmana i persistència del fred tot el mes

Entre divendres i dissabte les temperatures tocaran fons. Uns valors que ens duran cap a temperatures de cru hivern, on les temperatures de 850 hPa, que serveixen de referència per mesurar la magnitud de les masses d'aire, es desplomaran cap a -1 ºC. Per fer-vos una idea, és quan a l'hivern ens arriba una entrada d'aire fred i provoca una baixada de les temperatures. No és cap onada de fred, però sí que és una persistència molt intensa del fred en un mes en què les arribades de fred solen ser efímeres.

Màximes previstes durant pic de fred:

  • Barcelona, 13 ºC
  • Tarragona, 12 ºC
  • Lleida, 10 ºC
  • Girona, 12 ºC
  • Amposta, 13 ºC
  • Vielha, 2 ºC

I no només això, si els models meteorològics no canvien, el fred serà superior a l'habitual fins més enllà del 25 de novembre. Si fos així, el balanç final del novembre seria d'un mes fred arreu del país. Només els primers dies de mes van ser agradables o una mica càlids. Recordem que Aldover va arribar als 27 ºC els dies 1, 2 i 4 de novembre.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut