Espectacular bòlid al centre d'Espanya

RedaccióActualitzat

La passada nit s'ha reportat un bòlid des de diversos punts del centre d'Espanya. El fenomen s'ha detectat a les 0.58, i ha estat captat pels detectors que la Universitat de Huelva té instal·lats al Complex Astronòmic de la Hita, a La Puebla de Almoradiel (Toledo).

Localització del bòlid gravat des de Toledo (Complex Astronòmic de la Hita)

Segons ha explicat José María Madievo, professor de la Universitat de Huelva i responsable del projecte Smart de monitorització d'objectes procedents del sistema solar, la bola de foc ha estat originada per una roca procedent d'un asteroide, que ha entrat a l'atmosfera a una velocitat d'uns 72.000 km/h per la vertical de la província de Toledo.

El fregament amb l'aire ha fet que la roca s'hagi tornat incandescent a una altura d'uns 81 quilòmetres, i que s'hagi generat una bola de foc gairebé tan brillant com la lluna plena.

La bola de foc ha avançat en direcció nord-oest i ha sobrevolat el sud de la Comunitat de Madrid, fins que s'ha extingit a una altitud d'uns 34 quilòmetres sobre la localitat de Fuenlabrada. Segons la nota de premsa del Complex Astronòmic de la HIta, s'ha desintegrat totalment en l'atmosfera, sense que cap fragment hagi arribat a terra.

Trajectòria que ha seguit el bòlid (Complex Astronòmic de la Hita)

 

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut