Es prepara una nova llevantada amb aiguats i temporal de mar

Entra pel Roselló i l'Empordà i es traslladarà amb virulència cap a l'Ebre i el País Valencià

Francesc MauriActualitzat

Hi ha algunes divergències en els mapes del temps, tot i que el pronòstic és a curt termini. Tot i això, s'està preparant una nova i vigorosa llevantada.

Quan comença?

Entre aquest dimecres al vespre i el matí de dijous, per la Catalunya Nord i l'Alt Empordà.

Quines comarques afectarà?

El Rosselló, el Conflent i potser el Vallespir a la Catalunya Nord. Tot seguit, l'Alt Empordà i potser l'Alta Garrotxa. En menor mesura, la resta de comarques que envolten aquests indrets. Aquesta seria la primera fase.

A partir de la tarda i vespre de dijous i fins a les primeres hores de dissabte, des del Priorat, el Baix Ebre, la Ribera d'Ebre, la Terra Alta i el Montsià cap a les comarques de Castelló i València. Segona i darrera fase.

A la resta de comarques, també hi haurà pluges, si bé menys importants.

Quines quantitats s'esperen?

El període més intens seria entre la matinada de divendres i el matí de dissabte.

  • A les comarques de la Catalunya Nord i l'Alt Empordà potser superaran els 50 l/m² i en alguns punts pot ser que s'acostin als 100 l/m².
  • Entre el Priorat, la Terra Alta, la costa del Baix Ebre i la costa del Montsià, entre els 50 i 100 l/m² , i localment per sobre.
  • Al voltant del massís del Port hi podria haver acumulacions superiors als 200 l/m². També a les comarques de València i Alacant.

Dia de pluja intensa (Santi Musquera)

Quin abast pot tenir el temporal marítim?

La pertorbació se situarà de tal manera que farà incidir vent del nord-est, de gregal. Aquesta tarda i sobretot de cara al vespre d'aquest dimecres, l'onatge ja pot anar augmentar fins a assolir els 2 metres d'alçada mitjana. Durant el dijous es mantindrà i, ja a la tarda i nit, pot assolir els 3 o 3,5 metres al sud del cap de Salou i sobretot al delta de l'Ebre. En aquesta zona, les onades màximes previstes podrien fregar els 5 metres.

Caldrà anar actualitzant la situació, ja que petits moviments poden fer moure clarament els màxims de pluja desenes de quilòmetres al sud o al nord.

 

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut