Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player

Erupció del volcà Wolf a les illes Galápagos de l'Equador

Alberto Alcántara Actualitzat

El volcà Wolf, situat a l'illa Isabela, a l'arxipèlag equatorià de les Galápagos, va entrar en erupció a última hora del 6 de gener. L'illa és un indret que té una rica varietat de flora i fauna.


Segons les autoritats del Parc Nacional de les Galápagos, el flux de lava que ha sortit del volcà avança cap al sud del cràter. És una bona notícia, perquè amb aquestes condicions no afectarà la vida salvatge de l'illa, que és l'única llar de l'última població d'iguanes terrestres rosades (Conolophus marthae) del món. El núvol de fum i cendra es desplaça cap a l'oest.


Precisament, la fauna de les illes Galápagos va ajudar a inspirar la teoria de l'evolució de Charles Darwin, que va visitar l'arxipèlag el 1835. Per la seva banda, el volcà Wolf rep el nom del seu descobridor, el geòleg alemany Franz Theodor Wolf.


El volcà té una alçada d'uns 1.700 metres i va entrar en erupció per última vegada l'any 2015, després de tres dècades d'inactivitat. Poc abans de l'erupció es va reportar un terratrèmol de magnitud 2,4 amb epicentre al volcà.

Erupció del volcà Wolf (Parc Nacional de les Galápagos)

El volcà Wolf es troba dintre de l'anomenat anell de foc del Pacífic, en què també està inclòs el Perú. De fet, unes hores després de l'erupció es va registrar un altre terratrèmol, de magnitud 5,2, a prop de Lima. 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut