Sant Dalmai

Som en el període més fred de l'onada de fred

Com a mínim fins dimarts, avisos per temperatures mínimes baixes

Alberto AlcántaraActualitzat

Des de dissabte hem entrat en període d'onada de fred. El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) ha activat avisos per baixes temperatures fins dimarts a la majoria de comarques del país.

 

 

Un cap de setmana de fred intens

Han estat dos dies de matinades de fred extrem, amb algunes variacions a causa del vent. La matinada de dissabte ha estat la més freda des del 2012 en alguns punts del país, segons ha indicat el mateix SMC:

Pel que fa a alta muntanya, s'han registrat temperatures d'entre 16 ºC i 17 ºC sota zero a les estacions del Meteocat, amb sensació de fred d'entre 20 ºC i 30 ºC sota zero, o fins i tot més a estones, a causa del vent.

Aquest és el mapa de temperatura mínima de dissabte, amb valors negatius en una gran part del país, fins i tot amb alguna glaçada a tocar de la costa. El vent ha impedit una davallada més forta de la temperatura real en alguns indrets, tot i que al mateix temps ha accentuat la sensació de fred.

 

En les fotos que hem rebut al portal del temps o per xarxes socials s'ha pogut comprovar com les glaçades han guanyat força i extensió.

Les mínimes de diumenge s'han accentuat en punts del litoral, mentre que han pujat en zones d'interior. En tot cas, fred rigorós que es resumeix en aquest mapa de temperatura mínima.

 

En aquest cas, l'SMC destaca també els valors més baixos des de l'any 2012 en alguns sectors:

Fred per a dies

Els mapes previstos per als pròxims dies continuen marcant un fred rigorós pel que fa a les temperatures mínimes, com a mínim fins dimarts, que seria el quart dia consecutiu d'onada de fred a Catalunya

 

 

A partir de dimarts, la temperatura tendeix a repuntar una mica, tot i que es mantindrà per sota de la mitjana fins a finals de mes. Almenys això es dedueix del meteograma de la ciutat de Barcelona, on es mostra l'evolució de la temperatura prevista en el nivell de referència dels 850 hPa (línia vermella) comparada amb la mitjana (línia negra). Divendres vinent arribaria una nova glopada d'aire més fred.

 
Anar al contingut