Els registres del temporal Gloria: més de 300 mm de pluja

Alberto AlcántaraActualitzat

Passat l'equador del temporal provocat per la borrasca Gloria, fem un recull de registres pel que fa a neu, pluja i cops de vent. Tingueu en compte que aquests valors encara aniran a més amb el que ha d'arribar a partir d'aquesta tarda.

Més de 200 mm de pluja

L'episodi, comptat des de diumenge, ja ha deixat més de 200 mm a diverses estacions de la Xarxa d'Estacions Meteorològiques Automàtiques del Servei Meteorològic de Catalunya. Aquest és el mapa amb alguns dels valors més destacats fins a les 11 del matí.

 
Pluja acumulada durant l'episodi (Dades @meteocat) (Dades @meteocat)


Vents de més de 125 km/h

Els registres han estat centenaris a diversos punts del Pirineu, prepirineu, prelitoral i costa. Aquest és el mapa de cops de vent mesurats.

(Meteocat / Meteoclimatic)

 

Neu

L'episodi de neu a cotes baixes remet, però, ahir van deixar aquest registres més de 50 cm a cotes de més de 1.400 metres. Per sobre dels 2.000 metres es pot acumular més de metre i mig de neu nova.


 


Durant les pròximes hores, s'espera un augment de la precipitació de sud a nord. El temporal s'anirà retirant lentament cap al nord de Catalunya.

Imatges excepcionals

El Gloria deixa imatges i registres excepcionals que compartiu per les xarxes. Agraïm molt aquestes imatges, que ens ajuden a informar millor, però recordeu que el primer és la seguretat personal. Molta precaució

ARXIVAT A:
Temporal Gloria
Anar al contingut