Igualada

Registrats els primers valors de 30 ºC o més de l'any

Alberto AlcántaraActualitzat

El divendres 7 de maig ens va portar els primers valors de 30 ºC o més a casa nostra. Dijous ens vam quedar a només unes dècimes d'aquesta barrera, però ahir les màximes es van enfilar fins als 33 ºC.

Aquí teniu una llista amb les màximes més altes, amb 9 estacions que van assolir o superar el llindar dels 30 ºC per primera vegada aquest any.

 

Aquí teniu el mapa de màximes registrades divendres arreu del país. La majoria dels valors van quedar entre els 20 i els 28 ºC:

Mapa de Temperatura màxima del divendres 7 de maig (TVC)

Dintre de la normalitat

Com ja vam comentar a principis de setmana, és normal arribar als 30 ºC per aquestes dates. Aquest gràfic mostra el dia de la primera temperatura màxima de 30 ºC dels darrers 30 anys.

 

El calendari mostra visualment com la majoria de vegades és ben normal que s'assoleixi la barrera dels 30 ºC durant el mes de maig. La data més prematura és el 9 de març del 2017. Els anys 1993 i 2013 vam haver d'esperar fins a l'1 de juny.

Màximes de dissabte

Dissabte hem repetit valors de més de 30 ºC. La novetat és que la temperatura ha baixat per les Terres de l'Ebre, mentre que al rànking apareixen algunes estacions de comarques com el Pla d'Urgell, la Noguera o el Vallès Occidental. Aquí teniu una taula amb els valors més alts:

Màximes més altes del 8 de maig
Anar al contingut