Els predictors d'huracans es queden sense noms com l'any 2005

Conviuen el mateix dia 5 ciclons tropicals amb nom a l'Atlàntic, no passava des del 1971

Enric AgudActualitzat

La temporada d'huracans 2020 es farà llarga. La llista de noms prevista per aquest any s'està esgotant. La llista conté 21 noms, i només queda un per fer servir, el Wilfred. Aquesta temporada imita, en aquest sentit, la del 2005, quan també es va esgotar la llista. L'any 2005, el National Hurricane Center va recórrer a l'alfabet grec per anomenar les sis tempestes i huracans de més del final de la temporada. El 14 de setembre, portem 20 ciclons, i la temporada acaba el 30 de novembre; si segueix aquest ritme, la temporada present podria batre el rècord absolut en nombre de ciclons.

(https://www.nhc.noaa.gov)

També cal destacar, que aquest dilluns 14 de setembre de 2020, conviuen al mateix temps 5 ciclons tropicals amb nom a l'Atlàntic: Paulette, Rene, Sally, Teddy i Vicky. Això no passava des del setembre de 1971, en què en van coexistir sis.

(https://www.nhc.noaa.gov)

L'huracà Sally és el que preocupa més: entrarà aquest dimarts als Estats Units d'Amèrica, possiblement per l'estat de Louisiana i com a huracà de nivell 2. El seu moviment lent el fa més perillós; pot deixar grans acumulacions de pluja.

Anar al contingut