Els plàstics ja són dins el nostre cos, ho demostra l'analítica de Francesc Mauri

Els 20 participants hem donat positiu segons el laboratori internacional de referència
Francesc Mauri Actualitzat
Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Engegar/Aturar Silenciar Pujar el volum Disminuir el volum Instruccions per interactuar amb el player
imatge

Ahir es feia pública la prova més evident que tots tenim plàstics al cos.

Rezero fa mesos em va trucar. Ahir es feia pública la prova més evident que tots tenim plàstics al cos. Acabava d'engegar una campanya per conscienciar la població sobre la problemàtica integral dels plàstics en les nostres vides. Un total de 20 persones de les Balears i Catalunya vam rebre un pot per dipositar-hi la nostra orina i enviar-la a un dels laboratoris de referència internacionals, situat a Noruega. Són especialistes en la detecció de plàstics.

El resultat va ser aclaparador. Les 20 persones analitzades tenim plàstics al cos.

El resultat, sincerament, no em va sorprendre. Soc conscient que l'aire contaminat que ens envolta, quan el respirem, ens afecta. De forma invisible en el meu cas. Sense afectacions aparents. Per què, si havia llegit que els organismes vius ingestem plàstics, no s'havien de posar de manifest?

 

La meva analítica

L'equip de l'INIM (Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques), encapçalat pel doctor Miquel Porta, han conduït de forma escrupolosa tot el procés i comunicat un per un i de forma confidencial els resultats.

Aquesta és la meva analítica que ho certifica:

 

Estic preocupat? No sé si preocupat o intranquil. Diabetis, hipotiroïdisme, afavoriment d'alguns càncers o disminució de la qualitat del semen són algunes de les moltes conseqüències encara, molt poc estudiades.

Què de la meva vida ho pot haver afavorit?

Des del meu modest coneixement, lògicament parcial de la qüestió, se m'acudeix que jo i la meva família ingestem plàstic a l'hora de menjar aliments. El peix que comprem al mercat o el supermercat, de ben segur, n'ha ingerit. Les carns també.

Els embolcalls de film transparent, safates blanques plàstiques, etc. n'han de ser també responsables. La transferència de plàstic als aliments quan s'escalfen amb carmanyoles o tàpers segur que ens han anat injectant plàstics al cos.

Què estem fent a casa?

Ja fa mesos, en alguns casos anys, que fem passos a casa per respectar el medi ambient en tots els sentits, encara que com qualsevol de nosaltres no ho podem fer tot en la societat que tenim en funcionament.

Vam vendre un dels dos cotxes de la família i incrementar l'ús del transport públic. Jo mateix combino el tren i 8 km de bicicleta entre Terrassa i TV3 a Sant Joan Despí. Reciclem residus i també l'oli de cuina. Som usuaris de la deixalleria. Utilitzem càpsules compostables de cafè.

La factura d'energia elèctrica a casa la fem amb una comercialitzadora que certifica que només compra energia verda classe A. La climatització és renovable gràcies a l'aerotèrmia i els aïllaments, no suficients, estan força incrementats. Ja fa mesos vam començar a utilitzar els primers tàpers de vidre i evitem escalfar aliments amb plàstic al microones.

A la fruiteria ja gairebé sempre, utilitzem bosses de paper. Ben gestionades també ens permeten posar-hi gran part de les deixalles que van als contenidors. Lògicament, no totes.

Ens queden moltes coses per fer, n'hi ha que fem malament a la família en temes mediambientals, però anem fent passos progressius. Tots n'hem de fer.

Des que les analítiques certifiquen que tinc el cos ple de plàstics, hem accentuat la reducció de plàstics però se'ns fa molt difícil aconseguir-ho. Necessitem encara més valentia de totes les administracions implicades en la implantació de normes i lleis.

 

 

 

VÍDEOS RELACIONATS