Els huracans ja no s'anomenaran mai més amb les lletres de l'abecedari grec

Actualitzat

La Comissió dels Huracans de l'Atlàntic s'ha reunit per decidir la retirada dels noms dels huracans que la temporada 2020 han provocat víctimes mortals. La llista consta de 21 noms cada any, que es repeteixen de manera rotativa cada 6 anys, excepte quan provoquen víctimes mortals, que es retiren de la llista. D'aquesta manera ja no hi haurà mai més un huracà que s'anomeni Dorian, que desapareix i se substituirà per Dexter el 2025, i Laura es convertirà en Leah el 2026.

 

Pel que fa als noms de lletres de l'alfabet grec, als quals aquesta temporada es va haver de recórrer per segona vegada després de 15 anys, ja que va ser una temporada molt activa, també desapareixeran. Eta i Iota (2020) no es tornaran a repetir mai més, però en aquest cas, a part de per la mort i la destrucció que van causar, per la decisió del comitè de retirar-los de les llistes d'huracans.

Adeu a l'alfabet grec

La llista dels 21 noms oficials s'ha exhaurit dues vegades en els últims 15 anys, i s'ha hagut de recórrer als noms de les lletres gregues. Sembla que l'increment de l'activitat serà molt més freqüent en el futur. Però aquestes lletres porten problemes quan s'han de dir en les diferents llengües de la zona afectada pels huracans. Per exemple, els noms Zeta, Eta i Theta sonen molt similars, i passen consecutivament, cosa que porta a confusions i a problemes de seguretat que cal evitar sigui com sigui, per garantir la millor informació a la població.

La substitució de les lletres gregues es farà amb unes llistes suplementàries de noms consecutius, seguint l'alfabet de la A a la Z, i excloent les lletres Q, U, X, Y i Z, ja que que són poc comunes en els idiomes de la zona.

 

 

 

Anar al contingut