Els Gemínids vistos des de l'espai

Actualitzat

Al cel, aquestes nits s'hi veuen caure estrelles. Es tracta de la pluja de meteors anomenada Gemínids, una de les més destacables de l'any, després de la del mes d'agost anomenada Perseids o Llàgrimes de St. Llorenç.

Normalment, la majoria veiem aquest espectacle celeste des de terra, estirats sobre una manta, en un lloc fosc, millor fora de les ciutats o pobles.

A l'Estació Espacial Internacional, també poden veure aquestes pluges de meteors, però, en el seu cas, tenen l'oportunitat de veure-ho des de dalt.

La NASA ha aprofitat aquesta posició privilegiada per instal·lar-hi una càmera d'alta resolució, dotada de filtres especials que permeten estudiar els meteors que capta i determinar-ne la seva composició.

 

Els Gemínids sembla que provenen d'un asteroide, o cometa rocallós, anomenat 3200 Phaeton. L'estudi de la composició d'aquesta pluja d'estels ha obert la hipòtesi que puguin ser part també d'un altre asteroide anomenat Apollo 2005 UD, que seria part d'un possible cometa més gran del passat que s'hagués trencat en diversos fragments, alguns dels quals encara cauen sobre la Terra en aquestes dates convertits en una pluja estel·lar.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut