Els establiments de restauració tindran etiqueta ecològica
🥗🥘🍮Nova categoria del Distintiu de garantia de #qualitatambiental per als establiments de #restauració.
Territori (@territoricat) June 11, 2020
Promovem l'#ecoeficiència i la #sostenibilitat ambiental en la planificació i gestió de #restaurants, bars amb restauració menor i restaurants-barhttps://t.co/1pTfRNNpYI pic.twitter.com/5Qy5AfNr3i
La categoria creada per a la restauració vol promoure l'eficiència ecològica i la sostenibilitat ambiental en la planificació i gestió d'aquests tipus d'establiments.
El sistema d'etiquetatge ecològic reconeix productes i serveis que superen determinats requeriments de qualitat ambiental, més enllà dels establerts com a obligatoris per la normativa vigent.
Per obtenir el Distintiu, els establiments de restauració indicats hauran de complir tots els criteris ambientals d'obligat compliment i assolir un mínim de punts opcionals, del total de criteris definits.
Malbaratament i gestió de residus
Els criteris establerts es basen en els principis de l'economia circular, amb especial atenció en la prevenció del malbaratament alimentari i la gestió dels envasos i altres residus. A més, també s'incorporen criteris relacionats amb l'oferta alimentària, l'eficiència energètica, l'estalvi d'aigua i la mobilitat sostenible, entre d'altres.
Excepcions
El Distintiu està dirigit a restaurants, bars amb restauració menor i restaurants-bar. S'exclouen bars sense servei de restauració, càterings, forns i pastisseries, serveis de menjar preparat per emportar, gelateries, orxateries i altres comerços de venda al detall de productes alimentaris.
Organismes de referència
Per definir l'abast de la categoria i dels criteris ambientals que la regeixen, s'ha comptat amb un grup de treball integrat per organismes de referència, que han participat en les diferents fases del procés de creació. L'equip tècnic de la Direcció General de Qualitat Ambiental i Canvi Climàtic ha comptat amb el suport, entre d'altres, de l'Agència de Residus de Catalunya, l'Ajuntament de Barcelona, Restaurantes Sostenibles, l'Escola d'Hosteleria i Turisme CETT (UB), la Plataforma Aprofitem els Aliments, el Clúster Foodservice, l'Estudi d'ecoinnovació Inèdit, diversos restaurants que ja han treballat en la implantació de mesures de millora ambiental i altres agents especialistes en la sostenibilitat ambiental als establiments de restauració.
Des de 1994
El Distintiu de garantia de qualitat ambiental funciona des de 1994. Actualment hi ha 30 categories de productes i serveis relacionades amb el Distintiu i hi ha 199 organitzacions i 737 productes amb la certificació.
Actuar pel clima
Optar per productes i serveis amb certificats ambientals es una manera d'actuar en benefici del clima. Recordeu que us convidem a compartir les vostres accions o consells a les xarxes socials amb l'etiqueta #ActuopelClimaTV3.
- ARXIVAT A:
- Jo també actuo pel climaCrisi climàtica