El llac Eyre i els deserts de Tirari i de Simpson amb aigua (NASA)
El llac Eyre i els deserts de Tirari i de Simpson amb aigua (NASA)

Els deserts d'Austràlia Meridional recobren vida al cap de quaranta anys

Néstor GómezActualitzat

El 2016 ha començat amb els deserts de Tirari i de Simpson, a l'estat d'Austràlia Meridional, inundats per les intenses pluges dels primers dies de l'any.

Les pluges van descarregar 182 l/m² en dos dies, el registre de precipitació més important des de fa dècades. En només dos dies ha plogut més del que sol ploure durant tot un any. Segons Australian Wildlife, des del 1974 no plovia tant en aquesta zona tan àrida d'Austràlia. Les dunes es van convertir en illes envoltades d'aigua a la zona de Kalamurina, un ecosistema desèrtic de la conca del llac Eyre, una extensió salada i sense aigua.

Les inundacions aportaran una gran recàrrega als aqüífers i tindran un efecte molt beneficiós per a la fauna d'aquesta zona desèrtica. La vida ha tornat a la regió en unes condicions inusuals d'estiu austral.

La imatge superior correspon al dia 17 de gener i està presa des del satèl·lit Terra de la NASA. La part verda i l'extensió d'aigua més gran són el llac Eyre, i l'esquitx de tolls de la part superior són les llacunes formades al desert.

 

 

Anar al contingut