Baix Llobregat

Els alcaldes Baix Llobregat demanen ajudes "excepcionals" per pal·liar els danys de la ventada

Una trentena d'alcaldes del Baix Llobregat, que ha estat la zona més perjudicada de Catalunya pel temporal de vent, han decidit finalment no demanar la declaració de "zona catastròfica", però sí que es reconegui la situació d'excepcionalitat. En una reunió a Sant Feliu de Llobregat, a més dels alcaldes hi ha assistit el cap de l'Àrea de Protecció Civil de la delegació del govern. Després d'haver manifestat el seu condol i suport als familiars dels nens morts i ferits de Sant Boi de Llobregat, els alcaldes de la comarca han aportat els primers càlculs del que costarà reparar tots els desperfectes i han començat a estudiar a quines ajudes tenen accés.

Actualitzat
Els alcaldes del Baix Llobregat demanaran que es reconegui l'"excepcionalitat" de la situació dels municipis afectats pel temporal de vent del passat cap de setmana, "per poder rebre també ajudes excepcionals", però no demanaran la declaració de "zona catastròfica". Segons la presidenta del Consell Comarcal, Rosa Boladeras, "la figura de zona catastròfica està superada i ha quedat desfasada, així que el que demanem és que s'aprovi un reial decret perquè es reconegui l'excepcionalitat de la situació".

D'aquesta manera, segons Boladeras, s'aconseguiran "les ajudes econòmiques que preveu la llei per part del govern central i de l'autonòmic". Boladeras ha afegit que encara no s'ha pogut calcular el valor dels danys, "que són molt quantiosos i afecten molts municipis" i que han fet la petició conjunta per "poder tenir més força i ser més eficaços".

La presidenta del Consell Comarcal ha destacat que "els danys s'han registrat en espais públics, privats i en empreses, per exemple, el 95% dels hivernacles del Parc Agrari han sortit volant". Demanar "que es reconegui l'excepcionalitat dels fets també permet que els privats sol·licitin ajudes", ha dit Boladeras.

Un dels municipis més afectats pel temporal és Vallirana, on avui s'han hagut de suspendre les classes a les escoles perquè diverses zones de la localitat continuen sense llum des de dissabte al matí. "El pitjor és que encara no han localitzat l'avaria i no sabem quan podrem tornar a tenir subministrament", ha dit l'alcalde de Vallirana, Josep Alemany.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut