El camp de gel sud de Xile s'està trencant com a conseqüència del canvi climàtic

Alberto AlcántaraActualitzat

El camp de gel sud de Xile s'està trencant com a conseqüència del canvi climàtic. La tercera extensió de gel continental més gran del món, després de les de l'Antàrtida i Groenlàndia, s'ha dividit en dos. Els científics xilens preveuen que es continuarà trencant.

Aquesta gran extensió gelada té una superfície de més de 12.000 quilòmetres quadrats, i està situat a la serralada dels Andes, a la frontera entre Xile i l'Argentina. La part argentina es denomina gel continental patagònic.  

Segons els glaciòlegs de la Direcció General de l'Aigua, s'ha produït una fragmentació del gel que ha resultat en dues masses gelades: una de les dues, la més petita, té una superfície d'uns 200 quilòmetres quadrats. És una porció petita, però tot indica que és un primer pas d'una tendència creixent.

El gel s'ha aprimat i s'ha retirat, de manera que s'ha fet visible una franja de roca. Els científics van descobrir aquesta ruptura al març, quan van fer una expedició per fer balanç de les glaceres. Aquesta imatge de satèl·lit mostra la separació de les dues làmines de gel. 

ARXIVAT A:
Crisi climàtica
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut