El volcà Stromboli, a Itàlia, ha entrat en erupció, amb una colada de lava que ha arribat al mar

RedaccióActualitzat

El volcà de l'illa italiana de Stromboli, situada a l'arxipèlag de les Eòlies, al nord de Sicília, va entrar en erupció diumenge al matí i va desencadenar una espectacular columna de fum i una colada de lava que va arribar al mar. L'erupció ha persistit durant tota la nit, la qual cosa ha fet que s'activés l'alerta taronja a l'illa i es recomanés a la població no sortir de casa.

La fase eruptiva a Stromboli va provocar l'enfonsament parcial de la terrassa del cràter, i la colada de lava causada per l'enfonsament de material d'una part de la vora del cràter va generar un senyal de tres minuts enregistrat per la xarxa sísmica. No hi ha hagut víctimes ni danys.

【LIVE】 Vulcano Stromboli | SkylineWebcams

A la veïna illa de Ginostra s'ha recomanat a la població fer ús de les mascaretes davant la possibilitat que el vent hi dugui la cendra.
El volcà Stromboli, situat al sud d'Itàlia, davant de la costa siciliana, és un dels més actius del planeta i ha estat en erupció gairebé contínua des del 1932. L'erupció més forta dels darrers anys va ser el juliol del 2019 i va provocar la mort d'una persona.

Les imatges de l'erupció es poden seguir en directe en aquest enllaç.

ARXIVAT A:
Meteorologia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut