Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player

El volcà Shiveluch ha entrat en erupció i amenaça amb una gran explosió a la península de Kamtxatka

RedaccióActualitzat

El volcà Shiveluch ha entrat en erupció a la península de Kamtxatka, a l'extrem oriental de Rússia. El Shiveluch amenaça amb una potent erupció, segons l'Equip de Resposta d'Erupcions volcàniques de la península de Kamtxatka (KVERT). També està actiu el volcà Kliutxévskaia sopka, a la mateixa zona.

 Segons el comunicat del KVERT, s'observa una forta activitat de fumaroles, una cúpula de lava incandescent i fluxos de material piroclàstic pels vessants, símptomes d'una possible explosió que es podria produir en qualsevol moment, amb l'emissió d'un núvol de cendra de fins a 10-1 quilòmetres.

El volcà Shiveluch, el 20 de novembre del 2022 (Geophysical Service of Russian Academy of Science)


El Shiveluch és un dels volcans més grans i actius de Kamtxatka. El cim arriba als 3.283 metres d'altitud. S'estima que en els últims 10.000 anys ha tingut 60 erupcions substancials. L'última erupció més potent del volcà va tenir lloc el 2007, segons la NASA. A la península hi ha una trentena de volcans actius.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut