El volcà Semeru, a Indonèsia, entra en erupció

Alberto AlcántaraActualitzat

El volcà Semeru, situat a l'illa de Java, a Indonèsia, va entrar en erupció aquest dissabte al voltant de les cinc de la tarda, hora local. Va emetre un núvol de fum i cendra de més de cinc quilòmetres i mig d'alçada, segons va informar l'Agència Geològica del país asiàtic. Aquest diumenge, la gent dels pobles del costat netejava les seves cases, gespes i cultius que han quedat coberts de cendra.

L'Agència Nacional de Mitigació de Desastres ha advertit a les persones que viuen a prop dels vessants de la muntanya que estiguin atents als símptomes de perill, com ara possibles fluxos de lava pels vessants del volcà. De moment, no hi ha hagut evacuacions.

 

L'illa de Java és la més poblada d'Indonèsia. Allà hi ha la capital, Jakarta, que té més de 10 milions i mig d'habitants. El volcà Semeru està situat a uns 800 quilòmetres a l'est de la capital, i és un dels més de 120 volcans actius del país. Fa un mes, una altra erupció va obligar a evacuar unes 500 persones. Altres volcans com el Merapi, també a Java, o el Sinabung de Sumatra, han mostrat signes d'activitat recentment.

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut