El Vietnam, Cambodja i Tailàndia, negats per les pluges monsòniques

Alberto Alcántara

Els països del sud-est asiàtic estan vivint dies dramàtics com a conseqüència de la temporada de pluja, amb desenes de morts i desapareguts i desenes de milers de desplaçats al Vietnam, Cambodja i Tailàndia.

Vietnam

Les precipitacions intenses des de principis d'octubre han provocat inundacions i lliscaments de terra que han causat la mort de més de 70 persones al centre del país, segons l'autoritat de gestió de desastres. Les previsions apunten a més pluja per a aquesta pròxima setmana, com veurem més endavant.

L'últim episodi amb conseqüències funestes ha estat una esllavissada de terra que ha deixat almenys 22 militars desapareguts a la província central de Quang Tri. El fang ha enderrocat els barracons d'una unitat de l'exèrcit vietnamita. Els mitjans de comunicació estatals informen que els rius de la província de Quang Tri estan al nivell més alt en més de 20 anys.

Esllavissada de terra a la província de Quang Tri (Reuters)

Aquesta esllavissada arriba dies després d'una altra allau que va matar tretze persones, la majoria també soldats, a la veïna província de Thua Thien Hue. Gairebé un milió de persones han estat afectades pels aiguats i més de 200.000 llars han quedat inundades. Al vídeo podeu veure la situació que viu la ciutat de Hué, on l'aigua arriba a l'alçada del genoll.

Inundacions a Hué, Vietnam (AFP)


Cambodja

En aquest cas, la part més afectada és el nord-oest del país. El balanç és de més d'una vintena de morts i desenes de milers d'evacuats davant del risc d'inundacions sobtades. S'han inundat prop de 60.000 cases i 240.000 hectàrees de terres agrícoles, amb més de 245.000 persones afectades en diverses províncies i diverses ciutats, inclosa la capital, Phnom Penh.

Inundacions a Phnom Penh, Cambodja (Reuters)

Tailàndia

A Tailàndia, la pluja va omplir el pantà de Lam Phra Phloeng, a la província de Nakhon Ratchasima, i va provocar l'enfonsament d'una part del seu dic. Això va provocar inundacions al districte de Pak Thong Chai. També hi ha inundacions a les províncies de Sa Kaeo i Prachin Buri.

Inundacions a Nakhon Ratchasima, Tailàndia (Reuters)

 

Més pluja

La temporada de pluja encara ha de continuar, perquè l'octubre és mes de monsons en aquests països. Tot seguit podeu veure un mapa de la pluja acumulada prevista per als pròxims set dies, amb una concentració més gran de pluja cap al nord de Tailàndia, l'oest de Cambodja i, sobretot, el centre del Vietnam.

Pluja acumulada prevista fins a dilluns 26 d'octubre a les 00 UTC (TropicalTidbits)

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut