El tifó Trami avança de sud a nord i afecta les principals ciutats japoneses

Alberto AlcántaraActualitzat

La temporada de tifons al Pacífic continua en plena efervescència, amb dos sistemes tropicals actius. El més important és el tifó Trami, que ha passat per Okinawa, on ha deixat una desena de ferits. El Trami avança cap a les illes principals del Japó. Darrere seu vindrà el Kong-Rey, que apunta a la Xina, però que també travessarà l'arxipèlag d'Okinawa.

El matí de diumenge, el Trami portava vents sostinguts d'uns 157 km/h i cops de 222 km/h, segons l'últim informe de l'Agència Meteorològica del Japó. S'estima que al llarg del dia perdrà una mica de força. D'aquesta manera, tocaria terra amb una força similar a la d'un huracà de categoria 1. El Trami va assolir la categoria de supertifó al llarg del seu recorregut.

El tifó ha passat per l'arxipèlag d'Okinawa com a tifó de categoria 2. A banda dels ferits, hi ha més de 30 municipis sense electricitat:


Aquest és el recorregut previst per Tropical Storm Risk. El tifó pot tocar terra a Honshu durant la tarda de diumenge. Entrarà molt a prop de Kobe i Osaka. La trajectòria prevista, de sud-oest a nord-est, implica que tocarà de ple les principals ciutats japoneses, com ara Kyoto, Nagoya o Tòquio.

De moment,  l'aeroport internacional de Kansai, prop d'Osaka, ja ha tancat temporalment les seves pistes.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut