El tifó Molave sacseja el Vietnam, amb un gran nombre de morts i desapareguts

Néstor GómezActualitzat

El Vietnam treballa contra rellotge, amb centenars de soldats i maquinària pesant, per trobar víctimes entre les nombroses esllavissades de terra que han provocat les pluges torrencials del tifó Molave. De moment ja són més de 20 morts i desenes de desapareguts.
 


El tifó va arribar al Vietnam amb categoria dos, com el més fort de la regió des de fa vint anys, amb ventades que van arribar als 135 km/h. Dimecres, els despreniments de terra van afectar zones remotes de la província central de Quang Nam.
 


S'estima que el Molave ha danyat 88.000 llars i ha deixat sense electricitat milions de persones.


Les pluges intenses persistiran fins a l'últim dia d'octubre a la regió central, on poden caure fins a 700 l/m². Unes pluges torrencials que se sumen a les de les darreres setmanes i que han provocat algunes de les pitjors inundacions dels darrers anys al centre del Vietnam, cosa que ha posat els sistemes de socors al límit.
 

El tifó Molave va deixar setze morts a les Filipines, i ara el país afronta l'arribada d'un nou tifó, anomenat Goni, que entrarà a la zona central de l'illa de Luzon aquest cap de setmana. Hi pot arribar com a supertifó.

ARXIVAT A:
Meteorologia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut