El tifó Haishen frega el sud del Japó i deixa almenys 4 desapareguts

Néstor GómezActualitzat

El tifó Haishen ha fregat la costa sud del Japó durant la segona meitat de diumenge i ha deixat gran ventades i pluges torrencials. Aquest matí havia travessat Corea del Sud i arribava a Corea del Nord força desgastat. Ara és una tempesta tropical, després d'haver perdut la categoria d'huracà durant la matinada.

Al Japó, les autoritats van evacuar 1,6 milions de persones al sud del país. Les ratxes de vent, que han arribat als 200 km/h, han provocat el tall del subministrament elèctric a unes 180.000 llars. Almenys quatre persones han desaparegut i mig centenar han resultat ferides. Gràcies als avisos emesos des de feia dies i a l'evacuació massiva de l'extrem sud del Japó, la tragèdia no ha estat més grossa.

 

El tifó ha tocat l'illa de Kyushu cap a mitjanit i ha provocat danys importants en ciutats com Nagasaki, Fukuoka o Kumamoto en el seu desplaçament cap a la península coreana.

El Haishen sacseja Corea del Sud

El tifó ha tocat terra a Corea de Sud acompanyat de forts vent i pluges intenses. A Corea hi ha arribat més debilitat que al Japó, en categoria 1, i tan aviat com ha entrat terra endins ha perdut la categoria d'huracà. Els cops de vent han arribat als 126 km/h, segon informa l'agència meteorològica sud-coreana. Tal com va passar a mitjans de la setmana passada amb el tifó Maysak, les poblacions més afectades han estat Bulsan i Ulsan, on més de 300.00 habitatges s'han quedat sense subministrament elèctric. De moment, no s'ha de lamentar cap víctima mortal, però sí un desaparegut.

La temporada de tifons al Pacífic sol començar al maig i s'allarga fins a l'octubre.

ARXIVAT A:
Meteorologia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut