L'ull del Hagibis toca terra al Japó

Alberto AlcántaraActualitzat

L'ull del tifó Hagibis ha tocat terra aquest migdia a la prefectura de Shizuoka. La pluja, el vent i la maror ciclònica ja estan deixant conseqüències a l'illa de Honshu. La més greu és la mort d'una persona a la prefectura de Chiba, als suburbis de Tòquio.

El tifó porta vents sostinguts de gairebé 150 km/h i cops de fins a 216 km/h.

El tifó arriba a Tòquio

Les fortes pluges a Tòquio, les més abundants en 60 anys a la ciutat han produït importants inundacions que han ocasionat dos morts, més de 90 ferits i 15 desapareguts.

7,5 milions de persones havien rebut avís d'evacuació i desenes de milers n'han seguit les instruccions. S'han allotjat en refugis (gimnasos, sales polivalents) amb menjar d'emergència, aigua i mantes.

500.000 abonats s'han quedat sense electricitat aquest dissabte a la regió metropolitana de Tòquio a causa de la tempesta.

 

Tornado a Chiba

Un altre dels efectes del tifó ha estat la formacio d'un tornado a la prefectura de Chiba. Segons les autoritats, el tornado ha deixat 5 ferits, cap d'ells en estat greu, i ha destruït una casa. El vent també ha sigut responsable de la mort d'una persona en aquesta zona, perquè la ventada ha tombat el camió que conduïa, però ha estat un accident que ha passat abans de la mànega.

 

 

El tifó té impacte en el trànsit aeri i ferroviari, i també afecta la Copa del Món de rugby i el Gran Premi del Japó. Més d'onze mil vivendes s'han quedat sense llum.

El Hagibis és el primer tifó amb una qualificació de "molt fort" que ha arribat a l'illa principal de Honshu des del 1991, quan es va introduir el sistema de categories. Això implica vents sostinguts d'entre 157 i 193 km/h. L'equivalència amb l'escala de Saffir-Simpson d'huracans seria una categoria 2 o 3. Aquest és el pronòstic previst per Tropical Storm Risk.

 

 

Hi ha avisos per forts vents, onades altes, esllavissades de terra i inundacions greus per a grans zones de Honshu. Al llarg de les últimes 24 hores ja s'havien acumulat pluges d'entre 600 i 900 mm:

.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut