El tifó Donna (CIMSS)

El tifó Donna, inusual per aquestes dates, posa en alerta Nova Caledònia

La proximitat del tifó fa posar en alerta tot el país, i les autoritats ordenen a les població a romandre en refugis

Néstor GómezActualitzat

Fa sis dies que va néixer el tifó al nord de Vanuatu i després d'haver vorejat aquestes illes ha penetrat al mar del Corall on s'ha enfortit.

Ara, el tifó ha posat rumb cap al sud i sembla que passarà per sobre de Lifou, al nord de l'illa de Nova Caledònia. Les ratxes de vent s'estimen que han arribat als 300 km/h a prop de l'ull, segons el Departament de Meteorologia i Geofísica de Vanuatu, i s'espera que toqui terra a l'illa de Lifou a última hora de dimarts. En tot cas, a hores d'ara, hi ha una gran incertesa sobre la velocitat i la trajectòria de Donna, segons Olivier Ciry, director de Protecció Civil. Aquesta incertesa fa que no es pugui informar a la població de quant de temps hauran de quedar-se a casa. Les escoles de Nova Caledònia estan tancades fins demà i els petits aeroports del nord han cancel·lat els vols cap a Vanuatu.

Aquesta gran tempesta al seu pas pel nord de Vanuatu ha provocat enormes onades al mar del Corall. El meteoròleg del Servei Meteorològic de Fiji Stephen Meke qualifica de molt inusual la presència d'una tempesta de gran abast després de l'estiu austral.

Anar al contingut