El pont de Verges sobre el Riu Ter totalment inundat
El pont de Verges sobre el Riu Ter totalment inundat

Conca del Ter: aixecat el confinament dels veïns a les zones inundables de 29 municipis

L'ordre de confinament només s'havia mantingut a 9 municipis durant la nit

Actualitzat

El temporal amaina. Protecció Civil ha aixecat a les set del matí d'aquest divendres les restriccions de confinament que afectaven 29 municipis del Baix Ter amenaçats pel desbordament del riu.

Aquest dijous a la nit ja es van aixecar les mesures excepcionals en una vintena de municipis, però fins a primera hora del matí encara s'ha mantingut l'ordre de confinament a 9 municipis, des de Jafre fins a la desembocadura, a Torroella de Montgrí.

 

En tots aquests pobles s'ha demanat que ningú dormís a les plantes inferiors dels habitatges situats en zona inundable. A primera hora del matí, el descens del cabal ha permès aixecar la mesura de precaució. 

La decisió de mantenir l'ordre de confinament a 9 municipis es basa en l'informe de l'Agència Catalana de l'Aigua de les 10 de la nit sobre l'estat actual de les conques. L'ACA indicava que el cabal era estable o descendent des de Colomers a aigües amunt. Des de Jafre a aigües avall fins al mar, el cabal és creixent i continuarà amb tendència creixent de matinada. A Verges s'acaba de superar una mota.

 

Confinament actiu bona part de dijous i dimecres a la nit 

Aquest dijous es va reactivar el confinament a les zones inundables de 29 municipis cap al migdia, després que la nit anterior també hagués estat activat.

 

 

El Ter comença a inundar el barri de Pedret a Girona /Isa Riera

 

Les poblacions eren: Osor, Susqueda, Amer, la Cellera de Ter, Sant Julià del Llor i Bonmatí, Anglès, Bescanó, Sant Gregori, Salt, Girona, Sarrià de Ter, Sant Julià de Ramis, Celrà, Bordils, Cervià de Ter, Sant Jordi Desvalls, Sant Joan de Mollet, Flaçà, Foixà, Colomers, Jafre, Verges, Ultramort, Serra de Daró, la Tallada d'Empordà, Fontanilles, Ullà, Gualta i Torroella de Montgrí.

Es demanava que els que visquin en plantes baixes pugessin al primer pis, i si no en tenien que es desplacessin a una zona més elevada fora del perill de la crescuda. Si s'havia de marxar de casa es recordava que s'agafessin els medicaments necessaris, les claus de casa i la documentació personal.

Als veïns que no visquessin a les zones inundables d'aquest municipis, se'ls recomanava que no s'hi acostessin. 

ARXIVAT A:
Temporal Gloria
Anar al contingut