El temps del pont, dia a dia

Arriben uns dies per gaudir a l'aire lliure sense preocupar-se pel temps

Néstor GómezActualitzat

Tant si feu pont com si no, tant si teniu previst marxar aquests dies com si us quedeu a casa, a Catalunya i a tot el sud d'Europa predominarà l'estabilitat. Qui havia de dir que després d'un 2018 passat per aigua arribaria el Pont de la Puríssima sense cap dia de precipitació. I tot amanit per unes temperatures que amb ziga-zaga tendiran a baixar. Seran dies d'ulleres de sol i de paraigua tancat.

Dijous, boires denses al matí

Si feu desplaçaments en vehicles a primera hora del matí, molta precaució amb els bancs de boira. Les boires seran denses, reduiran molt la visibilitat i afectaran tot el pla de Lleida, les comarques de Girona des de l'Alt Empordà a la Selva, Osona, Bages i delta de l'Ebre. Si bé la majoria es dissiparan al migdia, localment poden ser persistents.

Fora dels territoris amb boires i zones elevades, farà un bon sol amb teranyines de núvols prims. Potser a la tarda apareixeran alguns núvols baixos a les comarques de Girona i costa nord catalana.

Les temperatures, més curtes. Tot i així encara ens mantindrem amb valors lleugerament superiors als habituals de principis de desembre.

Divendres, petites novetats

Serà un dia molt similar a dijous, amb moltes boires matinals i un bon sol. La novetat arribarà a partir de la tarda a causa d'un sistema frontal que, tímidament, tocarà el Pirineu. Aquest pas del front farà tapar el cel de la Vall d'Aran i cap al tard deixarà alguna precipitació, que serà feble i amb neu per sobre dels 2.200 metres. Un altre aspecte que provocarà el pas del front serà l'entrada del vent de mestral a les Terres de l'Ebre. Efímera pujada de les temperatures.

Dissabte, el dia de més sol, amb alguna sorpresa

Fins a mig matí encara podrà sorgir alguna sorpresa cap al Maresme en forma de ruixat. Un com s'endinsi cap al mar, el cel quedarà serè i el sol dominarà arreu. Un dia més, les boires seran extenses a l'interior a primera hora del dia.

Diumenge, ventades

Arriba un altre sistema frontal que remenarà l'aire de tot el país. S'esperen ventades a les cotes altes del Pirineu, a l'Empordà, al pla de Lleida i a totes les comarques tarragonines. El temps serà assolellat amb neu a la Vall d'Aran a cotes de 1.800 metres. L'ambient refrescarà.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut