Albada des de Puigsagordi (Carles Illa)

El temps de Setmana Santa dia a dia: més sol que pluja

La incertesa meteorològica marca el temps incert per als dies festius

Néstor GómezActualitzat

Ni fet a consciència arriben els dies marcats i festius de Setmana Santa i el temps no acaba de definir-se. A diferència de l'anticicló que ens va acompanyar durant tantes setmanes al febrer i al març amb una total estabilitat que semblava infinita, ara, amb l'anticicló situat a Escandinàvia, totes les pertorbacions baixen cap a la península Ibèrica. I és aquí on, segons on es posicioni la pertorbació, ens arribaran les pluges o no.

Les pertorbacions capritxoses

Si bé els grans anticiclons i les grans pertorbacions donen un temps que no sol canviar a pocs dies vista, les petites pertorbacions són ben capritxoses i quan arriben al Mediterrani ens donen un temps o un altre en funció de la seva ubicació. Així, si la pertorbació marxa molt al sud de les Balears, ens arribaran vents de gregal i només cauran alguns ruixats. En canvi, si se situa a l'entorn de les Balears, ens pot enviar vent de llevant i regar tot el país.

Aquí teniu un breu resum dels dies clau de Setmana Santa, dia a a dia:

  • Divendres, 19: Només plourà a les Terres de l'Ebre i temps més assolellat a Ponent i al Pirineu.
  • Dissabte, 20: Cel variable amb alguns ruixats de tarda al Pirineu.
  • Diumenge, 21: Més núvols que sol i ruixats dispersos al Pirineu i a punts del prelitoral.
  • Dilluns, 22: Dia de temps més incert. Es mou entre la possibilitat de tenir el cel variable arreu o que plogui a les comarques de Girona i Tarragona.

 

Anar al contingut