El temporal de mar al Cantàbric ofereix imatges espectaculars de gran bellesa

Néstor GómezActualitzat

Hi ha fenòmens de la natura que, des de darrere de la barrera, en un lloc segur, fora de perill, impressionen per la força que tenen. Quedar embadalit davant la dansa de les flames en una llar de foc o veure com plou o neva dolçament des de la finestra de casa és gaudir del que ens dona la natura.

Mireu aquesta mala mar, amb el Cantàbric batent contra els penya-segats d'Astúries i Cantàbria. Semblen petites onades xocant contra alçades de terra insignificants, però la veritat és que es tracta de penya-segats molt alts, de desenes de metres, amb onades que ahir s'enlairaven cap als 8 metres i anaven acompanyades de ventades superiors als 80 km/h. La imatge de l'embat de les gran onades contra les roques, amb l'aigua alçant-se molt per sobre, és una mostra admirable de l'energia que genera el mar davant de situacions meteorològiques de vents o d'arribada de pertorbacions. També és atractiva la força de l'aigua que penetra roca endins i s'escapa pels sifons, semblants als guèisers, brolladors naturals d'aigua disparada a rajos.

 

Tres dies més de mala mar

Des d'avui fins divendres, la mar estarà molt alterada a tota la costa gallega i càntabra, amb onades que no baixaran dels 5 metres. Serà a partir de divendres quan començarà a baixar la intensitat del temporal. Aemet té activat per a avui i demà un avis taronja per mala mar i grans onades a tota la costa de Galícia i Astúries.

 
ARXIVAT A:
Meteorologia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut