El teletreball com a eina per reduir emissions de CO2

Redacció Actualitzat
TEMA:
Jo també actuo pel clima
Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
imatge

El teletreball és una de les mesures que, en els casos en què ha estat possible, han permès seguir treballant amb una certa normalitat durant aquestes setmanes de confinament. Potser ara és moment de replantejar aquesta eina per buscar solucions als problemes mediambientals o de conciliació familiar.

Beneficis del teletreball (Tot es mou)


Lògicament, el teletreball també té inconvenients, però en aquest cas ens volem centrar en la repercussió positiva en el context de la crisi climàtica. Evitar els desplaçaments és una manera de rebaixar els nivells d'emissió de contaminants, tant els que repercuteixen directament en la qualitat de l'aire, com l'NO2, com els que estan més implicats amb l'escalfament global (CO2).

Un exemple

Us expliquem el cas d'un programa d'aquesta casa, el "Tot es mou". Hem recopilat les dades de les 40 persones que hi treballen, a la redacció, durant els últims 2 mesos, un total de 42 dies laborables fins al divendres 15 de maig.

  • Quants dies han fet teletreball
  • Distància casa-feina
  • Mitjà de transport que utilitzen

Amb aquestes dades hem calculat els quilòmetres que els treballadors han estalviat en desplaçaments. El resultat són uns 55.000 km, que equival a fer 1 volta i quart al món. O l'equivalent d'anar cinc vegades de Barcelona a Pequín.

Quilòmetres estalviats durant el confinament (Tot es mou)

 

L'estalvi en quilòmetres es tradueix en un estalvi econòmic i en un estalvi d'emissions de CO2 associades. Podem calcular-lo amb ajuda dels factors d'emissió de la guia de l'Oficina Catalana del Canvi Climàtic,

El resultat és un estalvi de 6.700 kg de CO2. Això és l'equivalent al que de mitjana emet un català durant un any, comptant transport, alimentació, indústria, vivenda i lleure.

Si el teletreball fos durant una temporada sencera, entre les 40 persones que formen part de la redacció haurien pogut estalviar l'equivalent a les emissions totals anuals de 5 persones a Catalunya.

Les vostres accions #ActuopelClimaTV3

Recordeu que podeu explicar-nos les vostres accions fent servir l'etiqueta #ActuopelClimaTV3 a Twitter i Instagram.

Accions per a una desescalada sostenible (TV3)
ARXIVAT A:
Jo també actuo pel clima Crisi climàtica

VÍDEOS RELACIONATS

Anar al contingut