El supertifó Surigae esdevé el més potent mai registrat en un mes d'abril
El supertifó Surigae esdevé el més potent mai registrat en un mes d'abril
Imatge de satèl·lit del tifó Surigae

El supertifó Surigae esdevé el més potent mai registrat en un mes d'abril

Alberto Alcántara

El tifó Surigae ja és el més potent mai enregistrat tant a principi d'any. La ràpida intensificació de dissabte el cataloga com a un supertifó, amb la força equivalent a la d'un huracà de categoria 5. El Surigae passarà a prop de les Filipines, on l'han batejat amb el nom de Bising.

 

 

 

Com sol passar en aquests casos, hi ha un cert ball de xifres en les diverses estimacions sobre la força del vent. Segons l'últim avís del Joint Typhoon Warning Center (JTWC), el vent sostingut en mitjana d'un minut arriba a 278 km/h, amb cops de 333 km/h. L'Agència Meteorològica del Japó (JMA) estima una pressió central de 900 hPa. Amb aquestes dades, bat rècords de baixa pressió i vent en un tram de l'any tan avançat.
 

 

 

El tifó ha experimentat un ràpid procés d'intensificació alimentat, entre altres coses, per les altes temperatures de la superfície del mar (al voltant de 30 ºC), i també dels nivells més profunds, en aigües de Filipines.

Imatge del satèl·lit Hiwamari del tifó Surigae (NHC)

Aquest és el pronòstic per als pròxims dies segons Tropical Storm Risk. Si el Surigae segueix el seu curs, no afectarà l'arxipèlag filipí de manera directa.

Pronòstic per al tifó Surigae (Tropical Storm Risk)

 

 

Anar al contingut