El sol ha tornat per quedar-se

Després de dies de núvols i pluges, per fi tindrem un dia de sol. A més a més, l'estabilitat arriba de debò i fer que la recta final de la setmana sigui molt assolellada i d'ambient primaveral. I per Setmana Santa...

Néstor GómezActualitzat

L'estabilitat atmosfèrica guanyarà terreny per tot el país. A més a més, és una estabilitat que es quedarà un bon grapat de dies amb nosaltres, incloent-hi tot el període de Setmana Santa.

Temps assolellat. La retirada dels núvols cap a Còrsega i Sardenya permetrà que el sol llueixi de bon matí arreu del país, com feia dies que no es veia. El matí serà radiant de sol, amb algunes boires a primera hora a les comarques de l'interior de Girona. Al massís del Port serà el primer dia de la setmana sense cap precipitació, però tindrà al damunt un tipus de núvol format pel vent de mestral, anomenat "cella". A la tarda hi haurà algun núvol baix a la costa de Barcelona, inofensiu. A la vegada, per l'oest del país un mantell de núvols prims cobrirà el cel per l'arribada d'un sistema frontal càlid sense importància. Només a la Vall d'Aran cauran algunes febles precipitacions, amb neu per sobre dels 1.600 metres.

Temperatures contrastades. De bon matí farà fred a la meitat nord del país, amb temperatures inferiors als 0 ºC. A la costa i al prelitoral, el matí serà més suau. Les màximes remuntaran i els valors més alts del dia s'acostaran als 20 ºC.

Ventades. El vent encara bufarà als tres extrems del país: Empordà, Terres de l'Ebre i cotes altes del Pirineu. El vent més intens bufarà a les Terres de l'Ebre, de mestral, amb cops que superaran els 80 km/h al massís del Port al matí.

I la recta final de la setmana...

La influència de l'anticicló serà cada cop més gran. Algun front desdibuixat tocarà el Pirineu amb núvols a la Vall d'Aran, però, en general, l'atmosfera s'estabilitzarà i el temps serà assolellat. I per Setmana Santa? Ara com ara, el temps pinta molt bé, amb sol i caloreta primaveral.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut